Κατασκευή e-shop

Ασφαλής και άμεση εξυπηρέτηση πελατών όλο το 24ωρο.

Ηλεκτρονικό Κατάστημα (E-Shop)

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και γενικότερα τα E-shops, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και πλέον είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να κάνει κάποιος γρήγορες, ασφαλείς και οικονομικές αγορές. Αυτά προκύπτουν από διάφορους παράγοντες οι οποίοι θα αναφερθούν παρακάτω. Σίγουρα μια επιχείριση θα έχει περισσότερες πωλήσεις και περισσότερους επισκέπτες όταν διαθέτει e-shop, από ότι όταν έχει με μία απλή ιστοσελίδα στην οποία απλά θα παρουσιάζει τα προϊόντα της. Αυτή η περίπτωση αφορά καταστήματα λιανικής, τα οποία παρουσιάζουν τα προϊόντα τους χωρίς τιμή και πλήρη περιγραφή αλλά τα προωθούν περισσότερο για προβολή και παρά για πώληση. Κατασκευάζοντας λοιπόν ένα e-shop ο καταναλωτής εφόσον επισκεφθεί την ιστοσελίδα που έχει το προϊόν που τον ενδιαφέρει, μπορεί άμεσα να το αγοράσει 24 ώρες το 24 ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο.

Παρακάτω αναφέραμε 3 λόγους που μπορεί κάποιος να προτιμήσει τις online αγορές.

 • Γρήγορες αγορές

Ο καταναλωτής μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αγοράσει από το σπίτι του, χωρίς να σπαταλήσει χρόνο να γυρίσει να βρει στα καταστήματα αυτό που ψάχνει. Επίσης μπορεί το ίδιο γρήγορα να κάνει σύγκριση τιμών χωρίς να περιπλανιέται στους δρόμους.

 • Ασφαλείς αγορές

Οι αγορές μέσω διαδικτύου γίνονται πάντα με ασφάλεια και δεν είναι εύκολο ο καταναλωτής να απατήσει τον επιχειρηματία. Οι συναλλαγές γίνονται από συστήματα που κάνουν κωδικοποίηση των δεδομένων με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να παραβιάσει και κατά συνέπεια να εξαπατήσει.

 • Οικονομικές αγορές

Όπως θα έχετε παρατηρήσει σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων ένα συγκεκριμένο προϊόν έχει διαφορά στην τιμή του στο ηλεκτρονικό κατάστημα από το φυσικό κατάστημα. Αυτό προκύπτει από διάφορα σενάρια. Ένα από αυτά είναι ότι χρησιμοποιείτε εφαρμογή για την διαδικασία της πώλησης και όχι υπάλληλος. Δεν χρειάζεται κόστος να έχεις κάποια βιτρίνα για να πραγματοποιηθεί η πώληση. Βιτρίνα είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα στην περίπτωση του διαδικτύου.

 

Πλεονεκτήματα Και Οφέλη Ηλεκτρονικού Καταστήματος

Τα οφέλη του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι αρκετά από την πλευρά και του επιχειρηματία, αλλά και από την πλευρά του καταναλωτή.

 

Πλεονεκτήματα:

 • Μεγάλη γεωγραφική κάλυψη. Στο ηλεκτρονικό εμπόριο δεν περιορίζεται η παρουσία του καταστήματος στην περιοχή που βρίσκεται, αντιθέτως μπορούν να πραγματοποιηθούν αγορές από διάφορα σημεία της χώρας, ακόμα και σε ξένες χώρες.
 • Λειτουργία 24 / 7 / 365. Μπορεί ο καταναλωτής να αγοράσει όλες τις ώρες και μέρες του χρόνου από όπου και αν βρίσκεται.
 • Marketing. Μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης μπορεί να γίνει μαζική ενημέρωση πελατών, για προσφορές, εκπτώσεις και νέα προϊόντα.
 • Μείωση λειτουργικού κόστους της επιχείρησης. Η εξυπηρέτηση πελατών γίνεται με πολύ χαμηλό έως και μηδενικό κόστος. Όσο αυξάνονται οι πελάτες και οι παραγγελίες τόσο μειώνεται και το κόστος της εξυπηρέτησης τους.

Οφέλη:

 • Αύξηση πωλήσεων της επιχείρησης
 • Άμεση ενημέρωση πελατών για την κατάσταση της παραγγελίας
 • Καλύτερη και γρηγορότερη επικοινωνία με τους πελάτες
 • Άμεσος έλεγχος προϊόντων και κατάσταση αποθήκης